2013. november 7., csütörtök

10 apró dolog, ami békét hozhat az otthonodba:

1.             Beszélj kedvesen! Csodálatos, ahogyan az apró kedvességek hosszú távon megadják az otthonod alaphangját.
2.           Rendszeresen töltsetek időt közösen! Étkezzetek közösen! Imádkozzatok közösen! Egyszerűen csak legyetek együtt! Élvezzétek egymás társaságát!
3.            Nevess gyakran! Viccelődj és játssz! Állj készen arra, hogy kellemesen töltsd az időt a másikkal! Könnyíts mások terhén egy jóízű nevetéssel!
4.           Dolgozz jókedvűen!  Mindig akad tennivaló, úgy tűnik, sosem fogy el. Hát miért ne tegyük meg akkor a legtöbbet, ami tőlünk telik? Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent! (Fil. 2:14).
5.            Adj bőkezűen! Az idődből és a javaidból. Az otthon egy olyan hely, ami tele van mindenféle lehetőséggel az adakozásra.
6.           Bocsáss meg gyorsan! Ne vesztegess időt azzal, hogy dédelgeted a sérelmedet! Engedd el a bántást és élj szeretettel teli kapcsolatban!
7.            Ölelj kedvedre! Öleld magadhoz a kicsi gyermeked! Karold át a nagyobbakat! A férjednek is jusson egy ölelés!
8.           Imádkozz sűrűn! Kérdd Istent, hogy hozzon békét az otthonodba! Bízzd rá a napi szükségleteket! Kérj Tőle bölcsességet, ha szorult helyzetben vagy (vagy ha éppen nem vagy)!
9.           Bátoríts másokat szavakkal is! Mondd el a családodnak, hogy mellettük állsz. Minden esetben. Ajánld fel lelkesen a segítségedet!

10.        Szeress őszintén! Nyilvánvalónak tűnik, tudom. De néha elfelejtjük, mekkora ereje van a szeretetnek az otthonunkban. Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. (I Pét. 4:8)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése